start | dodaj do ulubionych  |  kontakt

Strona główna

 

P.H.U. "Tawerna Pod Kotwicą" Beata Kubiciel
ul. Izydora Murka 39, Kadłub Wolny, 46-048 Zębowice

tel. 77 546-78-62, kom. 600 278 719
e-mail: bbartkowiak1@poczta.onet.pl 
www.podkotwica.pl
GPS: N50.764259, E18.367331


Ilość miejsc w restauracji - 50
 

 

 

Gospodarstwo agroturystyczne Pod Kotwicą zostało założone pośród starych zabudowań młyńskich z początku XX wieku. Położone jest we wsi Kadłub Wolny (gm. Zębowice, powiat oleski, woj. Opolskie), w dolinie rzeki Libawa, nad stawem, wśród pięknych leśnych terenów. Czekają na Państwa przytulne pokoje gościnne i serdeczna gościna gospodarzy.

Naszymi gośćmi są turyści krajowi oraz zagraniczni, wypoczywający w gospodarstwie przez cały rok oraz klienci restauracji, dorośli a przede wszystkim całe rodziny i ich znajomi, którzy przyjeżdżają do nas na rowerach z okolicznych miejscowości aby spędzić u nas czas na świeżym powietrzu i zajadać się daniami z ryb, m.in. wędzonym pstrągiem lub karpiem, którego wędzimy w naszym gospodarstwie.
Nasza kuchnia specjalizuje się w daniach z ryb. Naszym sztandarowym daniem jest grillowany pstrąg, od którego zaczynaliśmy sprzedaż
i popularyzację jedzenia ryb w naszym regionie. Wprowadziliśmy danie z grillowanego karpia do naszego menu pod nazwą "Karp w szuwarach"
i w 2013 roku uzyskaliśmy certyfikat na używanie znaku towarowego Klastra Dobrej Żywności Oleskiego Koszyka. Jesteśmy również na "Szlaku Karpia".
W starych zabudowaniach gospodarczych urządzona została w wiejskim stylu sala konsumpcyjna na 50 osób. To świetne miejsce na zabawę, tańce przy okazji urodzin, wesel, jubileuszy, spotkań klasowych lub na chrzciny, roczki, komunie.
Bardzo dbamy aby nasi klienci dobrze się u nas czuli i wyjechali wypoczęci i pełni sił witalnych. Mając na względzie ich dobre samopoczucie
i analizując ich potrzebyzrobiliśmy boisko do piłki plażowej oraz zakupiliśmy stół do tenisa stołowego. Nasi goście przyjeżdżają do nas na całe dni, weekendy i dłuższe pobyty. Mają możliwość popływania w stawie, wędkowania, spacerów po lesie, jazdy na rowerze. Widząc duże zainteresowanie i dbałość okondycję fizyczną poszerzyliśmy naszą ofertę o kolejną profesjonalną usługę jaką jest siłownia zewnętrzna.

Cena:
nocleg: 35 zł
wyżywienie dzienne: 30 zł
    

 

Obiekt leży na szlaku kulinarnym Ziemi Kluczborskiej i Oleskiej "Miodowo-mleczne smaki"


 

Karp zapiekany w cebuli i sosie śmietanowym
 

Składniki:
• 1 karp
• 200 g mąki
• masło klarowane
• 1 kwaśna śmietana 18%
• 1 cebula
• oliwa
• sól, pierz
• kolendra
 


Karpia dokładnie czyścimy, kroimy w dzwonki, nacieramy mieszanką oliwy, soli, pieprzu, kolendry, odstawiamy na minimum 2 godziny w chłodne miejsce. Schłodzonego karpia obtaczamy w mące i smażymy na maśle klarowanym na złoty kolor. Na drugiej patelni smażymy pokrojoną
cebulę na złoty kolor, dodajemy sól, pieprz i kwaśną śmietanę 18%. Karpia układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch wykładamy
usmażoną cebulę i zapiekamy w piekarniku.

 

 

zobacz mapkę szlaku kulinarnego  "Miodowo-mleczne smaki"

 


 

 

Kluczborsko-Oleska Lokalna Organizacja Turystyczna